ONK Enduro Zelhem – 12 november 2016

Categorie : Nieuws
Reacties : 0 reacties

In de aanloop naar de komende Kampioensrit, de afsluiter van het enduroseizoen 2016, diende het Ariete-Motorex Enduroteam Eefde zaterdag jl. acte de présence te geven bij de ‘Jan van Beek-rit’ zoals altijd georganiseerd door de ZAMC uit Zelhem.
Voor het eerst dit seizoen geconfronteerd met een temperatuur rond het vriespunt werd achter het clubgebouw aan de Korenweg kampement opgemaakt en ook op de enige tankstop ter hoogte van de crossbaan te Halle, bemand door Gerrit Naafs, Helga Meijerink, René Nijzink en Wim Voortman was het de gehele dag fris, zo niet heel fris…

Robin Voortman (E3, #152) kon zich lekker warm houden bij de kachel. De inspanningen van zijn thuiswedstrijd te Hellendoorn weerhielden hem ervan om dit weekeinde weer op de TM te stappen.
Vincent Rikhof (E2, #94) daarentegen liet na afloop weten weer lekker te hebben gereden. De power valve problemen van vorige week zijn verholpen, waardoor de TM weer goed loopt en Vincent weer op de goede weg terug is. Hij legde in Zelhem beslag op de 4e plaats.

Bob van Tulder (E2, #131) had het koud. Punt. En daardoor last van zijn vingers in het begin van de wedstrijd; het rijden ging niet soepel en kwam een paar keer – zonder erg – ten val. De 9e plek aan het einde van de dag maakte dat Bob uiteindelijk wel met een plezierig gevoel huiswaarts keerde.
Lars Verbakel (E3, #200) trapte na een week afwezigheid zijn TM weer aan. Ook hij begon de eerste ronde een beetje stroef als gevolg van de kou. Ronde twee ging al een stuk soepeler. Helaas moest hij ‘in ronde 3 een struisvogel nadoen. Wat me aantal sterretjes, hoofdpijn, een dikke lip en een krom stuur opleverde.’ Het zorgde ervoor dat Lars voortijdig de wedstrijd moest staken en als een vogeltje met lamme vleugels bij start/finish door Geert, Joost, Patrick, Bertus en Joke moest worden opgevangen.

In Holten over een kleine 3 weken is er tijd en plaats voor een revanche. Mits er bepaalde teamleden geen last van opkomend water krijgen in Scheveningen aankomend weekeinde…


Geen reacties

Er is nog geen reactie geplaatst.

RSS feed


Plaats reactie

Je dient ingelogd te zijn om een reactie te plaatsen.