ONK Enduro Hellendoorn – 5 november 2016

Categorie : Nieuws
Reacties : 0 reacties

Amper bijgekomen van de tweedaagse combi EK/ONK in Harfsen toog het Ariete Motorex Enduroteam Eefde afgelopen weekeinde naar Hellendoorn in Overijssel voor de volgende etappe in het kampioenschap dat langzaam maar zeker in de eindfase is beland.
Opnieuw een bijna voltallig team dat onder (bege-)leiding van Jos Stuivenberg een drietal ronden door het Sallandse land mocht afwerken, met daarin de inmiddels bekende klassementsproeven als ‘de zandkoele’, ‘dauwpop’ en niet te vergeten de Voortman-proef.

Robin Voortman (E3, #152) daarentegen was voldoende hersteld van de schouderblessure om zijn thuiswedstrijd te kunnen rijden. In de laatste ronde lieten de tijden in de proeven helaas wel zien dat een dergelijke blessure flink van invloed is op de conditie. Robin eindigde de dag op plaats 6.
Vincent Rikhof (E2, #94) had voorafgaand aan de wedstrijd goede zin en dat bleek. Het rijden ging lekker en hij beleefde veel plezier. Echter, in de laatste ronde overkwam hem een veel voorkomend TM-euvel: een defecte power-valve. Geen power valve, geen vermogen en zodoende beëindigde hij de dag op plaats 5.

Bob van Tulder (E2, #131) had volgens eigen zeggen een fijne dag. Moest in het begin nog even wennen aan de gereviseerde KTM en de route, maar gedurende de dag liep het voor hem steeds soepeler.
Zaterdag a.s. verplaatst het Enduro circus zich naar Zelhem voor de Jan van Beek-rit; de laatste reguliere Enduro voordat het seizoen zal worden afgesloten met de Kampioensrit over twee dagen te Holten.


Geen reacties

Er is nog geen reactie geplaatst.

RSS feed


Plaats reactie

Je dient ingelogd te zijn om een reactie te plaatsen.