NK Jeugd-Enduro Lelystad – 17-09-2016

Categorie : Nieuws
Reacties : 0 reacties

Afgelopen zaterdag mochten Yorick en Frank, uitkomend voor het Ariete Motorex Enduro Team Eefde, weer deelnemen aan een jeugd Enduro. Na een zomerstop van enkele maanden wordt het kampioenschap weer opgepakt en konden we afreizen naar Lelystad.

De afgelopen weken hebben we goed getraind op verschillende circuits waardoor wij vol goede moed naar de Enduro gingen. De organisatie had er weer veel werk van gemaakt. Er was een zeer lange route uitgezet rondom het circuit en de nodige bosjes met veel hoogteverschil plus 1 crossproef op het circuit waar ze totaal 50 minuten over mochten doen. Er moesten 4 rondes worden afgelegd dus een totaaltijd van 3 uur en 20 minuten op de motor over een glad en technisch parcours. Na de technische keuring  hebben ze de proef en het stukje extreem verkend en de Enduro doorgesproken met onze rijders begeleider Jos Stuivenberg die ons kwam helpen en aanmoedigen. Jos heel erg bedankt.

Om 9.05 mocht Yorick beginnen en 8 minuten later kon Frank van start. Nieuw dit keer was een tijdcontrole zonder service op de route na 19 minuten. Dit stuk was glad en technisch maar verder goed op tijd te halen. Vervolgens kregen we 31 minuten de tijd tot aan start/finish met op het laatst de crossproef welke per ronde 2 x moest worden afgelegd met een rijtijd tussen de 15 en 20 minuten. Dit maakte het tot een pittige en zware Enduro.

Foto’s met dank aan Enduro.nl

 

Helaas was het voor Yorick snel gedaan. Al in de eerste ronde kwam de motor stil te staan in de crossproef. We dachten eerst aan een elektrisch probleem maar het bleek dat de motor geen compressie meer had en was het dus gauw over. Zeer teleurstellen omdat het rijden zo goed ging.

Voor Frank blijft het rijden van een Enduro nog erg moeilijk. Zeker op zo’n technisch en glad parcours komt hij nog kracht en ervaring tekort en zal er nog veel moeten worden getraind. Na 1 ronde had Frank een aantal straf minuten opgelopen. Jos adviseerde om toch eerst te drinken en te eten en voor uitrijden te gaan. Nadat de tweede ronde al een stuk beter ging, vol goede moed de derde ronde in maar helaas werd de route zo zwaar dat hij een helling niet opkwam en er vervolgens ook nog een keer hard afging. Na 3 ronden helaas moeten stoppen maar wel kranig doorgezet.

leleystad-170916-03

 

Commentaar Yorick:

De route was erg mooi en technisch veel kruip en sluip door het bos en ook een gedeelte met veel hoogte verschillen wat ook wel eens leuk was om te doen. Ik had veel zin in de proef omdat deze baan mijn wel ligt, maar jammer genoeg stopte mijn motor er mee en er was geen compressie meer. We hebben nog geprobeerd om het aan het lopen te krijgen maar het wou  niet lukken. Na een halve ronde was het einde oefening en konden we inpakken.

Commentaar Frank:

Ik vond het een mooie route en een leuke proef, de route was wel op sommige stukken lastig want daar moest je steile bulten op en dat werd de laatste ronden wel moeilijk. De proef ging goed maar moest nog wel wennen aan het harde zand. De 3de ronden ging niet zo goed want ik stond toen vast voor een steile bult en moest lang wachten, maar de rest ging wel redelijk. Ik vond deze jeugd Enduro mooi maar ook lastig. Als we de komende week de motoren weer klaar krijgen rijden we aanstaande zaterdag een cross-country in Varsseveld en de volgende jeugd Enduro staat gepland op 13 november in Oirschot.

Groetjes,

Yorick Nijzink en Frank Nijzink


Geen reacties

Er is nog geen reactie geplaatst.

RSS feed


Plaats reactie

Je dient ingelogd te zijn om een reactie te plaatsen.