NK jeugd-enduro Westerbork 19-03-2016 en Ariete Motorex trainingsdag Eindhoven 20-03-2016

Categorie : Nieuws
Reacties : 0 reacties

NK jeugd-enduro Westerbork 19-03-2016 en Ariete Motorex trainingsdag Eindhoven 20-03-2016

Afgelopen dagen hebben we een mooi weekend gehad.
Zaterdag was de eerste jeugd-enduro van dit seizoen in Westerbork.
Het was mooi weer en de baan lag er goed in. Een mooie route van ongeveer 15 kilometer was uitgezet en er was een proef van ca 4 minuten.
Er was al meer deelname dan vorig jaar. wat erg mooi is om te zien. In de klasse JE1 waren 9 deelnemers aan de start en in de JE2 een stukje meer,  ongeveer 35 deelnemers.
Voor Yorick wordt dit het tweede volledige seizoen en dus al ervaren, voor Frank was het de eerste enduro. Veel spanning vooraf en met zijn 13 jaar nog jong en dus een hele klus.
De daglicentie en de JE1 klasse reden 5 rondes en de JE2 reden er 6 van 30 minuten.

Sinds 12 maart maken wij deel uit van het Ariete Motorex enduro team. We hadden geluk want we konden direct deelnemen aan de trainingsdag die door het team werd georganiseerd op circuit De landsard te Eindhoven. Er waren ongeveer 40 rijders die in kleine groepen werden getraind door onze ervaren teamgenoten op rijtechniek en het extreemgedeelte. Team bedankt hiervoor.

jeugd-westerbork01 jeugd-westerbork02

 

Commentaar Yorick:

Omdat dit de eerste jeugd enduro van het jaar was, had ik er veel zin in en in de eerste ronde had ik wat last van harde armen maar later ging dit wel weer over en kreeg ik de smaak wel goed te pakken. Onderweg heb ik niks mee gemaakt en niet gevallen, over de proeven was ik wel tevreden en ik ben ook wel redelijk tevreden over mijn 20e plaats en mijn doel voor de volgende keren is toch om een paar plaatjes hoger te eindigen.

Commentaar Frank:

Het rijden ging in de eerste ronde goed en ik had 6 minuten over. In de tweede ronde ben ik vaak gevallen en 1 x behoorlijk hard. Ik was misselijk en had pijn. Ik heb wel de ronde uitgereden en met 4 strafminuten begonnen aan de derde ronde. Deze ronde ging niet goed ik was te misselijk en ben na drie rondes gestopt. Jammer maar ik hoop de volgende keer wel uit te rijden. Ik kon helaas daardoor ook niet mee naar Eindhoven.

Groetjes,

Yorick Nijzink en Frank Nijzink


Geen reacties

Er is nog geen reactie geplaatst.

RSS feed


Plaats reactie

Je dient ingelogd te zijn om een reactie te plaatsen.