1ste deelname Vincent Rikhof aan EK ENDURO 8 en 9 juni 2013

Categorie : Nieuws
Reacties : 0 reacties

Verslag Vincent Rikhof 1e deelname aan het EK ENDURO.

Mijn allereerste EK Enduro dit werd afgelopen weekend in Frankrijk in Bar Sur Seine verreden en duurde, zoals altijd, twee dagen. Alleen de voorbereidingen voor deze EK duurden wel twee weken. Alles werd aan de motor gecontroleerd, van gaskabel tot claxon, het linksysteem met EUROL producten gereinigd en ingevet, wiellagers, koelerslangen en noem maar op.
Veel slijtdelen werden vernieuwd zoals remblokken, ketting, tandwielen , remolie etc. Er werd niets aan het toeval overgelaten.Ook de bakjes op de posten werden zorgvuldig gevuld met eten, reservedelen, ACERBIS handschoenen, ARIETE brille, etc. Ook de bandenplank en -koffer moest mee want er moet voor de tweede dag wel een nieuw bandje op. Ook de bib mousses en nieuwe banden werden thuis ingevet en meegenomen.
En natuurlijk moest Henri (pa Vincent) zijn motor ook klaar gemaakt worden om mee te nemen. Altijd wel gemakkelijk dat je op hem kunt terug vallen, voor advies of hulp, als hij toch in de beurt is.
Donderdagmorgen kwamen we aan na een reis van ca. 700 km en hebben we met de andere teamleden de tent opgebouwd en zijn daarna direct de proeven gaan lopen. Vrijdag nog even met motor naar het testbaantje voor de laatste afstellingen aan de motor. Na afloop van deze trainingssessie de nieuwe Metzeler banden op de motor gelegd.
Nu kwam er een nieuwe uitdaging; bij Fransen de administratie regelen, maar gelukkig deden ze niet al te moeilijk en ons talenwonder Marcel Hordijk en teamlid Geert Snellenberg hebben mij hierbij geholpen. Hierna de motor door de technische keuring gekregen en hem in parc ferme ingeleverd.
Nu begon het wachten op de 1ste wedstrijddag en na een toch wel onrustige nacht kon het avontuur beginnen. Wel drie gecontroleerd of ik de juiste papieren, kenteken, groene kaart , rijbewijs, etc bij me had, maar eindelijk kon ik dan mijn TM 250 cc 2t ophalen uit het parc ferme.
Toen ik eenmaal van het startpodium was gereden, viel veel spanning weg en kon ik lekker goed geconcentreerd rijden in de mooie Franse natuur. Het rijden op de route ging lekker en dat gold ook voor de proeven. Het was die dag erg warm en de helpers op de posten zorgden voor de nodige drinken en eten .
Aan het einde van de dag nog even de puntjes op de i gezet en een nieuwe achterband gezet en daarna de motor ingeleverd. Ik was dan over deze eerste dag heel tevreden, waarbij ik geen minuten heb opgelopen, op de proeven goed rond ging en het allerbelangrijkste, heb uitgereden en veel ervaring op gedaan. Met een een keurig 22ste plaats in de daguitslag waren mijn vader en ik erg tevreden.
Toen ik op zondag in de ontbijtzaal van het hotel kwam keken vele gezichten somber door de vele regen die er die nacht was gevallen, maar laat ik dat nou gewoon fantastisch vinden en ik was dan ook in opperbeste stemming. Door de regen werd wel sommige stukken uit proeven en route gehaald, ook was het erg glad. Tegen het eind van de middag brak de zon iets door waardoor het iets begon op te drogen, maar toen had ik mijn 2e EK dag er bijna opzitten. Ook deze 2e dag was voor mij zeer leerzaam en ik heb dan ook volop genoten van de omstandig op de route en proeven. Ook deze dag zonder strafminuten doorgekomen en uitgereden en geëindigd op de 20ste stek. Dat was het doel, die het team, voor mij, in deze eerste EK enduro voor tot doel had.

Ik hoop dat ik de volgende EK Enduro in Tsechië in augustus as. net zo mag beleven en ook richting mijn deelname aan de ISDE 6DAYS in Italië, Sardinië veel mag leren.

Vincent Rikhof


Geen reacties

Er is nog geen reactie geplaatst.

RSS feed


Plaats reactie

Je dient ingelogd te zijn om een reactie te plaatsen.