ONK Enduro Zelhem – 12 november 2016

Categorie : Nieuws
Reacties : 0 reacties

In de aanloop naar de komende Kampioensrit, de afsluiter van het enduroseizoen 2016, diende het Ariete-Motorex Enduroteam Eefde zaterdag jl. acte de présence te geven bij de ‘Jan van Beek-rit’ zoals altijd georganiseerd door de ZAMC uit Zelhem.
Voor het eerst dit seizoen geconfronteerd met een temperatuur rond het vriespunt werd achter het clubgebouw aan de Korenweg kampement opgemaakt en ook op de enige tankstop ter hoogte van de crossbaan te Halle, bemand door Gerrit Naafs, Helga Meijerink, René Nijzink en Wim Voortman was het de gehele dag fris, zo niet heel fris…

Robin Voortman (E3, #152) kon zich lekker warm houden bij de kachel. De inspanningen van zijn thuiswedstrijd te Hellendoorn weerhielden hem ervan om dit weekeinde weer op de TM te stappen.
Vincent Rikhof (E2, #94) daarentegen liet na afloop weten weer lekker te hebben gereden. De power valve problemen van vorige week zijn verholpen, waardoor de TM weer goed loopt en Vincent weer op de goede weg terug is. Hij legde in Zelhem beslag op de 4e plaats.

Bob van Tulder (E2, #131) had het koud. Punt. En daardoor last van zijn vingers in het begin van de wedstrijd; het rijden ging niet soepel en kwam een paar keer – zonder erg – ten val. De 9e plek aan het einde van de dag maakte dat Bob uiteindelijk wel met een plezierig gevoel huiswaarts keerde.
Lars Verbakel (E3, #200) trapte na een week afwezigheid zijn TM weer aan. Ook hij begon de eerste ronde een beetje stroef als gevolg van de kou. Ronde twee ging al een stuk soepeler. Helaas moest hij ‘in ronde 3 een struisvogel nadoen. Wat me aantal sterretjes, hoofdpijn, een dikke lip en een krom stuur opleverde.’ Het zorgde ervoor dat Lars voortijdig de wedstrijd moest staken en als een vogeltje met lamme vleugels bij start/finish door Geert, Joost, Patrick, Bertus en Joke moest worden opgevangen.

In Holten over een kleine 3 weken is er tijd en plaats voor een revanche. Mits er bepaalde teamleden geen last van opkomend water krijgen in Scheveningen aankomend weekeinde…


ONK Enduro Hellendoorn – 5 november 2016

Categorie : Nieuws
Reacties : 0 reacties

Amper bijgekomen van de tweedaagse combi EK/ONK in Harfsen toog het Ariete Motorex Enduroteam Eefde afgelopen weekeinde naar Hellendoorn in Overijssel voor de volgende etappe in het kampioenschap dat langzaam maar zeker in de eindfase is beland.
Opnieuw een bijna voltallig team dat onder (bege-)leiding van Jos Stuivenberg een drietal ronden door het Sallandse land mocht afwerken, met daarin de inmiddels bekende klassementsproeven als ‘de zandkoele’, ‘dauwpop’ en niet te vergeten de Voortman-proef.

Robin Voortman (E3, #152) daarentegen was voldoende hersteld van de schouderblessure om zijn thuiswedstrijd te kunnen rijden. In de laatste ronde lieten de tijden in de proeven helaas wel zien dat een dergelijke blessure flink van invloed is op de conditie. Robin eindigde de dag op plaats 6.
Vincent Rikhof (E2, #94) had voorafgaand aan de wedstrijd goede zin en dat bleek. Het rijden ging lekker en hij beleefde veel plezier. Echter, in de laatste ronde overkwam hem een veel voorkomend TM-euvel: een defecte power-valve. Geen power valve, geen vermogen en zodoende beëindigde hij de dag op plaats 5.

Bob van Tulder (E2, #131) had volgens eigen zeggen een fijne dag. Moest in het begin nog even wennen aan de gereviseerde KTM en de route, maar gedurende de dag liep het voor hem steeds soepeler.
Zaterdag a.s. verplaatst het Enduro circus zich naar Zelhem voor de Jan van Beek-rit; de laatste reguliere Enduro voordat het seizoen zal worden afgesloten met de Kampioensrit over twee dagen te Holten.


Wij gaan voor de jeugd

Categorie : Nieuws
Reacties : 0 reacties

EEFDE, 10 November 2016

Nu het seizoen 2016 op een haar na klaar is en de kampioenen bijna bekend zijn willen wij laten weten dat wij onze plannen voor het komende seizoen al rond hebben. In 2017 zullen wij als team veel energie gaan steken in talentvolle jeugd-endurorijders die op termijn het stokje over kunnen nemen van onze senior-endurorijders.

Nadat we in het lopende seizoen al Yorick en Frank Nijzink als jeugdrijders aan ons team hebben toegevoegd zijn we heel erg blij om te kunnen melden dat we overeenstemming hebben bereikt met Kaiya Brouwer uit Vroomshoop en Bram de Snaijer uit Habrinkhoek om vanaf 1 januari a.s. ons team te komen versterken.

Kaiya Brouwer, een zeer getalenteerd en gedreven jongeling, die helemaal gek is van enduro, en in 2016 als 2de eindigde bij de jeugd, wordt een mooie toekomst voorspelt in de enduro. Bram de Snaijer, nu herstellend van een recente kruisbandoperatie, heeft ook al dit jaar enkele malen meegetraind met ons team en past uitstekend in de plannen die wij hebben met onze jeugdrijders. Kaiya en Bram zullen net als Yorick en Frank gedurende het seizoen begeleid worden door onze rijdersbegeleider, Jos Stuivenberg die in overleg met onze gediplomeerde trainers, Geert Snellenberg en Lars Verbakel een training- en wedstrijdprogramma opstellen die de jeugdrijders een stap vooruit zal brengen en wij gaan er vanuit dat dit zal leiden tot verbetering van de prestaties en mooie podiumplaatsen in 2017.

Robin Voortman heeft aangegeven te stoppen met het rijden van enduro in het komende seizoen. Incidenteel, met een daglicentie zal Robin nog te bewonderen zijn. Ook Lars Verbakel heeft aangegeven een stapje terug te willen doen en heeft dispensatie gevraagd om terug te keren naar de Nationalen. Kopman van het ARIETE-MOTOREX ENDUROTEAM EEFDE blijft natuurlijk Vincent Rikhof die in 2017 weer het ONK, EK, ISDE 6DAYS en diverse andere binnen- en buitenlandse wedstrijden zal gaan rijden. Ook Bob van Tulder zal in 2017 weer deel uitmaken van ons enduroteam en in ieder geval deelnemen aan alle wedstrijden om het ONK ENDURO.

 

Bertus Snellenberg – teammanager


NK Jeugd-Enduro Lelystad – 17-09-2016

Categorie : Nieuws
Reacties : 0 reacties

Afgelopen zaterdag mochten Yorick en Frank, uitkomend voor het Ariete Motorex Enduro Team Eefde, weer deelnemen aan een jeugd Enduro. Na een zomerstop van enkele maanden wordt het kampioenschap weer opgepakt en konden we afreizen naar Lelystad.

De afgelopen weken hebben we goed getraind op verschillende circuits waardoor wij vol goede moed naar de Enduro gingen. De organisatie had er weer veel werk van gemaakt. Er was een zeer lange route uitgezet rondom het circuit en de nodige bosjes met veel hoogteverschil plus 1 crossproef op het circuit waar ze totaal 50 minuten over mochten doen. Er moesten 4 rondes worden afgelegd dus een totaaltijd van 3 uur en 20 minuten op de motor over een glad en technisch parcours. Na de technische keuring  hebben ze de proef en het stukje extreem verkend en de Enduro doorgesproken met onze rijders begeleider Jos Stuivenberg die ons kwam helpen en aanmoedigen. Jos heel erg bedankt.

Om 9.05 mocht Yorick beginnen en 8 minuten later kon Frank van start. Nieuw dit keer was een tijdcontrole zonder service op de route na 19 minuten. Dit stuk was glad en technisch maar verder goed op tijd te halen. Vervolgens kregen we 31 minuten de tijd tot aan start/finish met op het laatst de crossproef welke per ronde 2 x moest worden afgelegd met een rijtijd tussen de 15 en 20 minuten. Dit maakte het tot een pittige en zware Enduro.

Foto’s met dank aan Enduro.nl

 

Helaas was het voor Yorick snel gedaan. Al in de eerste ronde kwam de motor stil te staan in de crossproef. We dachten eerst aan een elektrisch probleem maar het bleek dat de motor geen compressie meer had en was het dus gauw over. Zeer teleurstellen omdat het rijden zo goed ging.

Voor Frank blijft het rijden van een Enduro nog erg moeilijk. Zeker op zo’n technisch en glad parcours komt hij nog kracht en ervaring tekort en zal er nog veel moeten worden getraind. Na 1 ronde had Frank een aantal straf minuten opgelopen. Jos adviseerde om toch eerst te drinken en te eten en voor uitrijden te gaan. Nadat de tweede ronde al een stuk beter ging, vol goede moed de derde ronde in maar helaas werd de route zo zwaar dat hij een helling niet opkwam en er vervolgens ook nog een keer hard afging. Na 3 ronden helaas moeten stoppen maar wel kranig doorgezet.

leleystad-170916-03

 

Commentaar Yorick:

De route was erg mooi en technisch veel kruip en sluip door het bos en ook een gedeelte met veel hoogte verschillen wat ook wel eens leuk was om te doen. Ik had veel zin in de proef omdat deze baan mijn wel ligt, maar jammer genoeg stopte mijn motor er mee en er was geen compressie meer. We hebben nog geprobeerd om het aan het lopen te krijgen maar het wou  niet lukken. Na een halve ronde was het einde oefening en konden we inpakken.

Commentaar Frank:

Ik vond het een mooie route en een leuke proef, de route was wel op sommige stukken lastig want daar moest je steile bulten op en dat werd de laatste ronden wel moeilijk. De proef ging goed maar moest nog wel wennen aan het harde zand. De 3de ronden ging niet zo goed want ik stond toen vast voor een steile bult en moest lang wachten, maar de rest ging wel redelijk. Ik vond deze jeugd Enduro mooi maar ook lastig. Als we de komende week de motoren weer klaar krijgen rijden we aanstaande zaterdag een cross-country in Varsseveld en de volgende jeugd Enduro staat gepland op 13 november in Oirschot.

Groetjes,

Yorick Nijzink en Frank Nijzink


Jeugd Enduro Eindhoven – 23 april 2016

Categorie : Nieuws
Reacties : 0 reacties

Afgelopen zaterdag was de 3e jeugdenduro van dit seizoen en werd verreden rondom circuit De Landsard in Eindhoven. ’s Morgens vroeg vertrokken zodat we om 7.30 de motoren konden laten keuren. Daarna inschrijven, en de proef verkennen. De organisatie had een mooie route uitgezet van bijna 7 km met een stuk strand en veel mooie bospaden. De proef was uitgezet op het circuit en verlengd door een mooi stuk bos. De 85cc moesten 5 ronden waar ze 25 minuten over mochten doen en de oudere rijders moesten 6 ronden rijden. Te tijden waren goed haalbaar we hadden 5/10 minuten over om te drinken en te tanken.
‘s middags werd op het zelfde parcours een 3 uurs enduro georganiseerd. Het ARIETE MOTOREX team had twee teams ingeschreven. Doordat Lars niet kon meedoen kwam er een plekje vrij voor Yorick. Samen met Vincent, Bob en Robin lieten we zien voor welk team we rijden.
Vandaag mochten we voor het eerst in de nieuwe teamkleding rijden. Dankzij het ARIETE MOTOREX enduro team Eefde hebben we een volledig nieuwe JOPA outfit gekregen waarmee we super blij zijn.

Verslag Yorick, #105

Het rijden bij mijzelf in de jeugdenduro en de 3 uurs cross ging op zich goed. In de 3 uurs cross was ik alleen nog wat moe van de jeugdenduro die ik daarvoor had gereden. Bij de jeugdenduro gingen de eerste 4 ronden heel goed met een proef tijd van 5 minuten, maar in de 5e ronde deed mijn rem het niet meer en vloog ik op een hek, maar daar alleen wat tijd verloren en voor de rest niks gebeurd. Na de enduro hebben we de rem weer gemaakt en goed afgesteld om nog goed te kunnen rijden met de 3 uurs enduro. Er was een hele mooie route uitgezet en het was heel mooi om hier een enduro te rijden.

Verslag Frank, #23
De Enduro was mooi en leuk, er was 1 proef en die was op het circuit en een stukje bos. De route was rondom een groot meer en in een mooi bos. De baan was goed te doen en er zat weinig extreme in. Ik had elke ronde ongeveer 6 minuten over om te drinken en te tanken. Ik het met veel plezier gereden en ben blij dat ik voor het eerst een Enduro heb kunnen uitrijden.

JeugdEnduroEindhoven4-2016 (15)

Klik hier voor alle foto’s


Jeugd Enduro/3-uurs Enduro Rilland – 9 april 2016

Categorie : Nieuws
Reacties : 0 reacties

Afgelopen zaterdag was de 2e jeugdenduro van dit seizoen en moest verreden worden onder in zeeland net buiten het plaatsje Rilland. Het weer zat goed mee en het zonnetje scheen bijna de hele dag. Lekker weer om een enduro te rijden dus. Om ongeveer 7.00 kwamen we aan bij de crossbaan en konden we de motoren gaan keuren om half 8. Om 9.00 konden de motors uit het parc ferme worden gehaald om te starten aan de 6 rondes waarvan ronde 1 een verkennings ronde was. Per ronde waren er 2 proeven en een klein stukje route, de eerste proef was op en rond het circuit en een stukje over de 4×4 baan ook zat hier nog een klein stukje extreme in met banden en boomstammen, een technische proef met veel korte bochtjes. De 2e proef was iets verderop in het bos en over een grote grasvlakte, deze proef was op sommige stukjes wat glad maar wel een hele mooie en lange proef.

Verslag Yorick, #105
Het rijden bij mijzelf ging niet zo heel goed jammer genoeg, omdat ik de week hiervoor ziek was en veel in bed heb gelegen was ik nog lang niet fit en was het een kwestie van uitrijden en gelukkig is dat nog wel gelukt. Kort gezegd was het een hele mooie enduro voor een eerste keer organiseren van deze club.

Verslag Frank, #23
De Enduro was leuk en lang, het was op een mooi terrein en een leuke crossbaan.
De eerste ronde was een verkenning ronde en de andere 5 ronden waren normaal.
Mijn eerste ronde ging niet zo heel goed, veel fouten en stond een paar keer stil.
De andere ronden gingen wel goed, maar was toen op de extreme gevallen en had veel pijn dus kon daardoor niet verder rijden. Maar verder was het een leuke enduro.

3-Uurs Enduro uitslag:
3e plaats – Vincent Rikhof/Bram de Snaayer
15e plaats – Bob van Tulder/Lars Huijbers

Klik hier voor de foto’s


NK jeugd-enduro Westerbork 19-03-2016 en Ariete Motorex trainingsdag Eindhoven 20-03-2016

Categorie : Nieuws
Reacties : 0 reacties

NK jeugd-enduro Westerbork 19-03-2016 en Ariete Motorex trainingsdag Eindhoven 20-03-2016

Afgelopen dagen hebben we een mooi weekend gehad.
Zaterdag was de eerste jeugd-enduro van dit seizoen in Westerbork.
Het was mooi weer en de baan lag er goed in. Een mooie route van ongeveer 15 kilometer was uitgezet en er was een proef van ca 4 minuten.
Er was al meer deelname dan vorig jaar. wat erg mooi is om te zien. In de klasse JE1 waren 9 deelnemers aan de start en in de JE2 een stukje meer,  ongeveer 35 deelnemers.
Voor Yorick wordt dit het tweede volledige seizoen en dus al ervaren, voor Frank was het de eerste enduro. Veel spanning vooraf en met zijn 13 jaar nog jong en dus een hele klus.
De daglicentie en de JE1 klasse reden 5 rondes en de JE2 reden er 6 van 30 minuten.

Sinds 12 maart maken wij deel uit van het Ariete Motorex enduro team. We hadden geluk want we konden direct deelnemen aan de trainingsdag die door het team werd georganiseerd op circuit De landsard te Eindhoven. Er waren ongeveer 40 rijders die in kleine groepen werden getraind door onze ervaren teamgenoten op rijtechniek en het extreemgedeelte. Team bedankt hiervoor.

jeugd-westerbork01 jeugd-westerbork02

 

Commentaar Yorick:

Omdat dit de eerste jeugd enduro van het jaar was, had ik er veel zin in en in de eerste ronde had ik wat last van harde armen maar later ging dit wel weer over en kreeg ik de smaak wel goed te pakken. Onderweg heb ik niks mee gemaakt en niet gevallen, over de proeven was ik wel tevreden en ik ben ook wel redelijk tevreden over mijn 20e plaats en mijn doel voor de volgende keren is toch om een paar plaatjes hoger te eindigen.

Commentaar Frank:

Het rijden ging in de eerste ronde goed en ik had 6 minuten over. In de tweede ronde ben ik vaak gevallen en 1 x behoorlijk hard. Ik was misselijk en had pijn. Ik heb wel de ronde uitgereden en met 4 strafminuten begonnen aan de derde ronde. Deze ronde ging niet goed ik was te misselijk en ben na drie rondes gestopt. Jammer maar ik hoop de volgende keer wel uit te rijden. Ik kon helaas daardoor ook niet mee naar Eindhoven.

Groetjes,

Yorick Nijzink en Frank Nijzink


INDOOR-ENDURO SCHIJNDEL 27-12-14

Categorie : Nieuws
Reacties : 0 reacties

Gisteren met Lars Verbakel, Vincent Rikhof en Geert Snellenberg naar de indoor-enduro in Schijndel geweest. Ook dit jaar weer perfect georganiseerd door Wesley Pittens.
Lars kon helaas niet lekker meekomen vanwege een opspelende motor waardoor hij al in de kwalificatieheats de pijp aan Maarten moest geven.
Geert Snellenberg, voor het eerst sinds lange tijd weer op de motor, deed op speciaal verzoek van Wesley P. mee in de nationale klasse. Geert kon in de kwalifictieheat goed meekomen en eindigde als 2de waarna in de kwartfinale een 4de plek goed was om mee te doen in de halve finale waarin hij wederom 2de werd. Hierna was de kaars op en gaf Geert zijn finaleplaats over aan een andere rijder.
Vincent Rikhof had zich in 2 klassen ingeschreven; de trial- en de intersklasse. Na een aantal trainingen en heats in de trialklasse gaf Vincent aan hier toch de nodige rugpijn aan over te houden en trok zich voor de rest uit de wedstrijd terug.
In de intersklasse kon Vincent zich uiteindelijk via de herkansing plaatsen voor de finale waarin pech met de start hem terug wierp naar de laatste plaats die hij uiteindelijk in de laatste ronde weer kreeg doordat hij een foutje maakte.

Kortom, weer een mooie dag voor het EUROL-ARIETE ENDUROTEAM EEFDE. Ook Wesley Pittens en de mannen van de motorclub in Schijndel bedankt voor dit mooie evenement.
Tevens bedankt voor de support, Patrick Nijveld, Jos Stuivenberg, Henry Rikhof, Mike Lopulalan, Hans en Wessel Bornerbroek


Vincent Rikhof mooie uitslag EXTREME ENDURO LUXEMBURG

Categorie : Nieuws
Reacties : 0 reacties

Goede prestatie Vincent Rikhof in 3 uur extreme enduro Dudelange
Met veel plezier kijkt TM rijder Vincent Rikhof van het ARIETE – EUROL OIL Enduro-team EEFDE terug naar de eerder verreden edities van deze zware 3 uur durende enduro.
Daarom ook had hij er ook dit jaar weer veel zin in.
De TM, de voorbereiding etc. alles was op tijd klaar om een goede race te rijden.
De conditie was weer terug naar de zware verkoudheid/ griep twee weken eerder opgelopen tijdens EK in Tsjechië.
Al in de trainingsronden ging het lekker en zowel de “soft” route als de” hard” werden beiden gereden, om bij eventuele opstoppingen te weten wat de mogelijkheden zouden zijn.
Om 13.00 werd de vuurpijl als startschot afgeschoten en via een Le Mans start onderuit het dal renden de rijders naar hun motoren, zo’n 350 meter verder op.
De meesten zijn dan al half dood door gebrek aan conditie, maar in vorige edities zat Vincent meestal van voren. Ook nu weer, want hij kwam zelf als eerste boven.
Na een snelle start kwam hij na een kwart afstand van de eerste ronde, als 8e door.
Ook hier geldt, een goed begin is het halve werk.
Op een van de moeilijke hellingen kwamen er al drie van zijn voorgangers in de problemen en Vincent kwam na de eerste doorgang als 5e door. Dit wist hij ruim een uur vast te houden,
om vervolgens door te stoten naar een vierde plek.
De afspraak met het team was, om na 1 ½ uur te tanken, camel-bag bijvullen en te gaan eten.
Niet erg uitgebreid , maar gewoon zittend op de motor.
Toen hij stopte lag hij nog steeds op plek 4 met 7 minuten voorsprong op Lucas Dolfing en Amel
Advocaat.
Een goede uitgangspositie om lekker door te gaan.
Maar na de volgende ronde kwam de welbekende, maar uiterst vervelende man, met de grote hamer.
Was het de warmte (33 C) of toch nog de naweeën van de griep?
Na een aantal iets rustiger gereden rondjes kon hij zijn ritme hervatten en weer lekker gaan rijden. Helaas koste dit een aantal plaatsen in de rangschikking.
Wel kwam hij nog een keer snel binnen voor een gezonde hap en een fles MX BOOST om direct hierna zijn weg te vervolgen. Hij wist toch nog weer enkele rijders in te halen, want iedereen had het zwaar.
Niet alleen de rijders ,maar ook de motorfietsen. Her en der werden er koelers, wielen, uitlaten, etc. gewisseld.
Met een 8ste plek in de uitslag heeft hij zijn persoonlijke klasseringen in Dudelange weer verbeterd en kijkt hij al weer uit naar editie 2015. Eerst zullen we de motor moeten repareren, want ook de TM van Vincent heeft de nodige “slijtplekjes” opgelopen.


Categorie : Nieuws
Reacties : 0 reacties

Oudere Berichten »